Bil problem!

Veckans problem:

Min häst är jätterädd för bilar som kommer körandes bakifrån. Hon börjar takta och när bilen kommer upp brevid svänger hon ut baken mitt framför bilen... Egentligen är hon inte rädd utan det är bara trams för när min syster går brevid och det kommer en bil bakifrån så matar hon henne med godis och då bryr hon sej inte. Hur jag än gör så puttar hon alltid ut baken mitt framför bilen när de är brevid ( spö hjälper inte ) och jag tvingas vända henne om så hon för se bilen... :/
 
Grund problemet här är oftast att hästen är bakskygg och låg i rang! något som tydlig beskrivs även att hon är: ''när min syster går bredvid och det kommer en bil bakifrån så matar hon henne med godis och då bryr hon sej inte'' Detta är ett stort bevis på att hon är låg i rang och söker sig till någon som går ''först'' och ''ytterst'' Detta underlätta problemet. Det viktigaste här är bara att rida, rida, rida. Varje gång det kommer en bil får man lägga skänkeln mot bilen och visa tydligt med den att hästen inte skall gå med rumpan åt de hållet och även förtydliga med spö!  även om detta inte hjälper kommer slut resultatet bli bra! Man måste även försöka säga till bilen att köra långsamt! Då gör du följande: Du för armen rakt ut som en ''planka'' och för den upp och ner!  Detta betyder för bilisten att köra långsammare.

Ett annat alternativ som jag inte rekommenderar är att låta en ''äldre'' häst visa att det inte är så farligt. Men då kommer vi ju till faktorn att ponnyn/hästen vill ha en framför. För att hon är låg i rang och vill kunna följa med i flocken och där av uppstår problemet.

Skulle även gissa på att hästen inte är så gammal. Där av är det troligt att den är bakskygg. Taktar när bilen kommer bakifrån och sedan kastar ut rumpan för att försvara sig. På just denna biten är det bara att öva!  Tömkör mycket, va bakom hästen. Men främst MILJÖträna hästen. Plastpåsar och allt möjligt men främst bakifrån.
 
Vill du ha mer tips om hur man kan miljöträna kan jag ta upp detta om det är intressant?



PANIK!

Veckans problem häst:
 
Jag har inte detta problemet med min häst, men min medryttarhäst; en häst som får bråttom ut ur transporten, och får panik eftersom man inte hunnit få upp bakbommen.
 

JAG tror nästan alla känner igen detta här problemet med hästar som har panik med transporten! Då måste man ställa sig frågan!  VARFÖR får min häst panik? Beror det på att hästen ogillar transporten?  att åka transport? elr är det så att hästen ÄLSKAR att åka iväg och blir otålig?

Om problemet ligger i att hästen ogillar att åka transport så är nog det bästa alternativet att lasta av hästen framåt. Där efter börja långsam lasta ut hästen bakåt!  så hästen känner sig mer sansad och blir mindre nervös!  Kastar sig hästen ut, så är det helt eneklt att göra om och göra rätt. Hästen tröttnar otroligt fort om den förstår att den måste göra om saken om den inte gör rätt. Då är det att lasta på!  och sedan lasta av igen!  med bom på.
 
Är hästen glad av att få åka iväg ligger problemet i att hästen inte är tillräckligt bra hanterad. Då är det lydnads övningar från marken som gäller. Hästen måste ha FULL fokus på dig. Jag tror att problemet ligger i bristen på hantering. Inget elakt menat, men om du jobbar med arbeten från marken. Så som,  rygga, kom, volt osv. Så blir hästen mer ett med dig och litar mer på dig. Jag tror att problemet kommer försvinna då.

Detta problemet är OTROLIGT svårt att få en överblick över när man faktiskt inte står på plats och ser problemet.
 
Jag hoppas detta hjälpte något. Vill du ha en mer ingående beskrivning får jag nog be dig filma problemet.



Mello!!!

Heja Robin!

Vilka tycker ni Skall vinna?




Party bitch!!




veckans problem!

Veckans problem lyder följande:

En häst som inte vill rida ut.. stegrar, snurrar runt, hoppar åt sidan osv osv... x)
 
Som nog alla förstår UTGÅR jag ifrån att man har kollat sin häst hos veterinären innan!  Så det inte är något fel på hästen.

STEGRING:

Jag tror alla har träffat på detta här problemet;

 
Folk brukar ställa frågan ofta!  hur blir man av med att hästen stegrar? Då finns de två olika metoder;
1. Första metoden är rätt aggressiv av sig. Det är helt eneklt att dra ett spö mellan öronen på hästen när den reser sig. Denna metod är la inte ASSS bra! men har man en häst som mer eller mindre går över som hästen på filmen är hästen både farlig för ryttare så som häst. Då kan de behövas dra metoder som är lite värre än andra. Denna metod är ju så att hästen kopplar smärta med fel beteende.
2. Andra metoden är att helt enkelt rida med ett rått ägg. När hästen reser sig smäller du helt enkelt ägget mellan hästens öron. Inget som är farligt någonstans. Hästen blir då SJUKT chockerad och tror att den har rest sig så högt att den har spräckt pannbenet. Den kommer aldrig göra om det.

SNURRAR RUNT:

En häst som snurrar runt är det viktigt att vis vem som bestämmer. Ha ett mål och dit skall ni rida. Främst om en häst snurrar runt skall du vända hästen så fort som möjligt. Vänder hästen åt HÖGER skall du vända hästen ENDAST med vänster tygeln!  mycket viktigt. Hästen skall gå tillbaka samma väg som den kom för att förstå ATT de var fel och att ni inte skall åt det hållet. Du får ENDAST använda en tygel mycket viktigt. Delvis för att du som ryttare är starkare i ena tygeln. Direkt när hästen är vänd å rätt håll, stanna räta och fortsätt. Där efter stanna efter en bit och beröm! Sedan fortsätter du på vägen. Upprepa tills du har nått din punkt med ridningen du ville rida just denna ridturen. Där efter vänd hem! beröm och fortsätt nästa gång med längre mål och en svårare uppgift!  
 
HOPPAR ÅT SIDAN:

Med detta uppfattar jag hästen som nervös och inte speciellt bra miljötränad. Då ligger grunden i att börja miljöträna hästen. Utsätt hästen för många olika situationer för att göra hästen mer säker i sig själv! Om hästen inte blir nervös och orolig kommer hästen sluta reagera. Vill ni ha tips på olika knep med miljöträning?  En häst som allmänt hoppar åt sidan vid ridning är en häst som allmänt är dum. Där av är det viktigt att göra om göra rätt. Hästen kommer tröttna om den måste upprepa saker om och om igen. En sådan häst är även mycket viktigt att RAMA in mycket i ridningen.

En häst som inte vill rida ut

Då måste man fundera över VARFÖR hästen inte vill gå ut. Beror det kanske på att hästen inte vill lämna flocken?
Om detta är saken får man inte ge sig! Hästen måste bli säker i sig själv och ett bra sådant alternativ är att träna hästen inom miljö och NH. Hästen måste hitta sin egen väg! Ha små mål på din häst.  Att bara komma 10 meter bort från stallet kan vara ett bra alternativ i början. Sedan ökar du det successivt. HA tålamod! 
 
 
 
 



Vad tycker ni?




Ponnyn från himmelriket!




Mello är på G!

Alla vet ju att melodifestivalen är på G nu på lördag! och det är FINAL!!!! Så jag tänkte bjuda på en gammal GODING! ;)
 
 
Tyvärr ingen som gick vidare 2012 men jag tycker allt att de svänger FÖR JÄVLA BRA!!
 



CHECKA IN MIN BESTÄLLNING!

Jag har då beställt den snyggaste BH ever! Delvis för att det är det nya modet och jag kan inte säga annat än att jag älskar de!

BH har då kommit men inte skjortan som skall vara till! hoppas den kommer på posten imorgon! SÅ hur BH ser ut på mig med min outfit får ni helt enkelt se imorgon :D

 
Klicka HÄR om du vill kolla in en sida man kan köpa en likadan!



GARDEROB RENSNING!

Jag tänkte rensa ut min garderob men det gick ju mindre bra!  hitta man denna;
 
 
Bortsätt att jag ser svin glad ut haha! så kan vi ju fokusera på kläderna!