Sorry bloggen

Jag har seriösa problem i mitt liv som det ser ut just nu som jag måste ta i tur med innan jag fortsätter att blogga .. Med hopp kommer jag återkomma snart!


Lasta & bortaplan!

Veckans insändare lyder följande;

'' jag har ett problem! Eller 2 egentligen, ett är lastningen när vi är påväg hem från något, tex en tävling, han går in och kastar sig ur, sist stod vi i 2 timmar med 10 pers o han gick ändå inte in... och ett är på tävling, han lyssnar super på framridnigen, men på framhoppningen dör han lite och vill inte lyssna, och på banan dör han helt, står bara still och kickar. fick hoppa av och dra ut honom från banan sist! händer bara borta, är vi hemma och tränar på lastning/ tävling är han som vanligt och jag är inte nervös så det är det som påverkar honom, ifall någon ska kommentera det! ''

Detta fallet tror jag faktiskt grunden ligger i att hästen är nervös.  Eftersom hästen låser sig inne på banan. Det bästa alternativet i detta läget är ju bara att öva. Det är ju som vi människor det bästa sättet att bli av med nervositet är att utmana ödet.

Eftersom jag inte har sätt hästen i ''the real world'' så kan jag inte säga 100% att den är nervös. Det finns ju faktiskt hästar som inte gillar att tävla och där av protesterar.

Hur jag skulle gå tillväga att lösa ett sådant här problem är helt enkelt att åka iväg en hel del. Mycket utflykter att kanske lägga in i vardagen att rida ut på en ny plats. Det kan räcka att bara åka 2 minuter bort och rida därifrån. Varför inte låna grannarnas padock? men det viktiga är att du lastar av och på!  varje gång.

OM hästen blir nervös av att resa!  så börja med att leda honom på predominera när du åker någon stans. Hästen måste bli bekväm, med att åka på utflykter och förstå att att åka någonstans är inget att bli nervös över.

Åk gärna till platser du brukar tävla på och få det att bli en hemma plan. Det bästa med hästar är att om den får en positiv bild av något som varit negativt innan, glömmer hästen det negativa och problemet brukar inte upprepa sig.

Pröva gärna efter några gånger att resa iväg på mindre CR för att se om problemet återstår och om det nu gör det får du helt enkelt börja öva med att resa till '' en framridningsbanan '' och helt enkelt rida dit flera gånger. Även resa till ställen som du ställer upp så det ser ut som en ''tävlingsbana '' och komma fram till vad som gör hästen nervös?  är det människorna?  hindrerna?  en tom arena? speeken?

Men problemet kan även ligga i dig. Du kan tro att hästen kommer stå och dumma sig? då kommer hästen göra det.
 
Problem med att lasta hem har jag träffat på många gånger. Att lasta överhuvudtaget. Grund problemet för mig har varit osäkra människor runt om och att hästen någon gång har skadat sig och där av blivit rädd för transporten då hästen haft dåligt med skydd...

När jag har problem med lastning brukar jag främst faktiskt använda mig av denna metod. Många hästar tröttnar på att '' backa '' å den har faktiskt alltid fungerat på mig! nu är ju detta otroligt individuellt beroende på vilket psyke den häst har!
 
ett bra exempel är detta:
 

Dessvärre har jag tyvärr varit med om sådana här lastningar där hästar går om kull ..  folk sparkar på dom osv. Jag säger nu inte du gör så med din häst, men det finns en möjlighet att hästen i sitt förra hem haft en dålig upplevelse när det kommer till lastning.
 
Detta är en metod jag använder nästan ALLTID!
 
 
Sedan finns ju även en annat trick!  lite som Ponny Akutens programledare rekommenderade. Höger vänster metoden!
 
Den tredje metoden är otroligt vår att beskriva då jag inte hitta en film på den :( Men jag hoppas någon av dessa kan hjälpa dig då jag gör såhär beroende på vilken häst de är. 

Om hästen är svårlastad hemma? börja träna hemma. Är hen svår att lasta borta? ja då får du träna på borta plan!
 
Ha det bäst!  och jag hoppas att detta hjälper dig!
 
 



Ush

Nu är man packad och klar! Men även fett nervös! Snart dras det vidare! MOT GÖTEBORG STATION




USCH vilken res feber!

jo imorgon bär det av till okänd stad! Känns lite obehagligt men det funkar!

Brukar ni få resfeber?

puss & kram!



PROBLEMS HÄST!

Vill du ha hjälp med din häst?  vrf inte anmälda dig och din häst till Fredas ''lösning''  där jag beskriver hur jag skulle lösa ett problem.
 
Skriv lite om ditt problem så kommer det komma upp på en fredag inom kort!


 
 



Ush å fy!

Första gången ja titta in HMs vår kolektion sa ja; Ushh ... Andra gången ja titta på de nu tyckte ja det va helt okej faktiskt :O

Men jag gillar fortaranade inte dessa kläderna;



Tror e är för myket blommor

Vad tycker ni om dom?

Puss & Kram!



Sissi från start til mål!

Tänkte skriva om sissi från start till mål!
 
 
Sissi från början kunde inga grunder. Hon kunde inte galoppfattning på ett korrekt sätt .. Hon visste inte va skänkeln betydde och hon tog inte spöt som  en extra hjälp.

Ponnyn var även DUM mot barnen.. å stegrade sig å slängde av dom.
 

Vi började med att gå ställt på volt och reagera till skänkeln och få in galopp som ett naturligt moment i ridningen.

Vi tränade en del över markarbete och sissi började söka sig neråt i många fall!

 
I slutet av sommaren kunde sissi grunderna inom ridning. Så som skänkeln och galoppen och jag började skola ponnyn!
 

Men vi syssla ju självklart inte bara med dressyren utan vi fick även när hösten kom tänka på muskulaturen och arbeta utifrån dom förutsättningarna .. Då blev det ultimata att tömköra ponnyn och även ta med henne ut  Westen sadeln.
 
 
 
 Jag även hoppa henne några få gånger och detta tillfället så helt enkelt testa jag henne! hindret ligger på hela 80cm!


Vinter kom fort och det frös till i marken så man fick helt enkelt börja rida i marnechen!  vid denna tiden kunde sissi galopp ombyten skänkelvikning, bakdelsvändningar och framdelsvändningar.
 
filmen är la inte av de bästa tillfällena haha! men men :)

 
När jul började närma sig kunde sissi gå i en stadig form!
 
 
När snön fall för första gången blev de med pulka åkning och lek än ordentlig ridning..

Några månader senare åkte ponnyn Till Rådaridklubb där hon står idag! brukar OFTA komma och hälsa på henne :)





Mage elr inte mage?

Jag har några kompisar som ofta diskutera om det är snyggt med magrutor?
 
Personligen älskar jag magrutor på killar!  de är kärlek på hög nivå!!

men kvinnor med magrutor .. de tycker jag bara ser ofräsht ut ;
 
Men då menar jag ju klart inte att alla gör de som tränar! utan de är främst personer som tränar så sjukt mycket!  att ha en slim mage är jätte fint! på en bra nivå då! Då tänker jag ju mig i en tränings form å inte som mig som är bara allmänt smal! Själv tänkte jag börja springa när jag har köpt mg ett par snygga tränings byxor!
så snart börjar jag springa ;)
 
Puss & kram!



Go morron!

Nu kör vi! Dagens kläder!




Tradera

Ser nästan ut som jul. !!!!!




Glad tjej!

Posten leverera denna godbiten!




Sjuk igår

Igår va jag dessvärre typ sjuk.. Å då blev de tyvärr inget bloggand :(




Dagens kläder;




Kär!!

Är helt klart kär i denna

Kommer från Nelly




Tradera ja!

Hmm ..  har en massa jävla annonser på Tradera! delvis för att jag behöver få in lite pengar men oxå för att jag har en massa kläder som tar plats i min garderob som jag inte använder!

 
Så att få in 2 148kr skulle ju definitivt inte sitta fel :D

Men främst behöver jag få in pengar då mitt pass går ut nästa månad autch :O så jag får helt enkelt gå ner till polisen å beställa ett nytt innan de går ut !  främst ett EU leg!
då jag just nu legar mig med ett leg som inte är giltigt xD haha!
 
puss & kram

kolla gärna in mina annonser; tradera.com