Rida utan tyglar

Postat av: SARAA

+ lätta hjälper , mjuka händer ? Aaaa shiet ser de !! De ser så harmoniskt ut! Om ryttaren släpper tygeltaget kan jag lova att hästen inte behåller samma form. Vet du vrf? B.l.a. de finns nästan inga som kan rida en häst i form utan tyglar.. Om en ryttare släpper på sina tyglar så börjar hästen slappna av o sträcka ut halsen som en belöning.
Vrf inte göra hela ridpasset till en belöning ? Osv..
Hej


Postat av: Sara
Det går att rida en häst i form utan tyglar. Men det är få som grejar det. Finns video med clinic där en ryttare visar just att hästen behåller huvudet/halsen i samma position även om man släpper på tyglarna, ifall ryttaren ber om det med hjälp av sitsen. Behöver man dra i hästen så gör man ju fel.




Heej saraa!


Det finns flera hästar inom NH om både jobbar i Hög och låg form på både mark och på ryggen.

Även Weasten används detta ridsätt, Ingen kontakt i tyglarna. Och där kan flera hästar korta upp sig och fånga upp huvudet.

Tanken är med ett ridpass är att det skall se harmoniskt ut och hästen skall arbeta arbetsvilligt framåt. Kandar måste man tyvärr i dag använnda idag i högra klasserna inom dressyr.

Ett harmoniskt ekipars är exp Jan Brink och Briad. Dom arbetar i harmoni inom ridningen även Tobias och sina hästar! Hästarna är harmoniska och sammarbets villiga och älskar det dom gör.

Vill ni höra om mina förebilder?

// Alexandra





Kommentarer
Postat av: posh

ang. western. Jo hästarna går för hängade tyglar, men de har en skarp stång i munnen, och har för det mesta tunga tyglar, så viss kontakt finns det visst. Sen kan man inte jämföra formen i western och dressyr . Dressyr är ju som ett styrketräningspass, eller elitgymnastik. Hela kroppen måste jobba för att utföra rörelserna. Western har ett lägre tempo, och inte så mycket "muskelpump" mer som japansk gymnastik, långsamt men väldigt lyhört...

2012-03-15 @ 09:55:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback